Skip to main content

Nieuws

Groot nieuws!

Vanaf 23 mei heeft Vechtdalkunsten een mooie locatie tot haar beschikking gekregen. Het is de molen De Konijnenbelt, gelegen aan de Vecht, tegenover het centrum van Ommen.

Lees verder

Gedicht van Viviane Rose gemaakt voor Kijk op Kunst

Dit drieluik gedicht schreef Viviane Rose speciaal in opdracht voor Kijk op Kunst XXL 2020 van Vechtdalkunsten. Helaas ging de opening niet door en kon het gedicht niet voordragen worden.

Met deze link is het gedicht alsnog te beluisteren.

Silo Kledingreparatie en Luuk Vogelzang grote winnaars Kijk op Kunst

De meest aansprekende etalage van de Kijk op Kunst 2020 is door een jury bepaald en onlangs bekendgemaakt. Door de corona heeft de prijsuitreiking alleen met de direct betrokkenen plaatsgevonden. De grote winnaar is   ‘Silo, Kleding reparatie en stomerij’ met schilderijen van Luuk Vogelzang.

Lees verder

Kijk op Kunst XXL 3 t/m 23 oktober

Gedurende de maand oktober stellen de winkels in het centrum van Ommen ruimte beschikbaar aan de kunstenaars uit het Vechtdal om hun werken aan het publiek te tonen.

Lees verder

Pop-up Expo in de Bermerstraat

Het centrum van Ommen kent behoorlijk wat leegstand, ongezellige zwarte gaten of afgeplakte etalageruiten. Dankbaar maken kunstenaars gebruik van leegstand van een winkel in het centrum.

Lees verder

Kijk op Kunst 2019

De laatste publieke activiteit van het jaar is aanstaande. Van 5 tot en met 26 oktober kan er weer volop worden genoten van kunst in de etalages en winkels in Ommen Centrum. De prachtige flyer voor de Kijk op Kunst 2019 route is gereed en wordt op dit moment verspreidt. De 46 kunstenaars en de 52 winkels die deelnemen zijn inmiddels geïnformeerd. 

Lees verder

Afke verbeeldt artikel 1

De gemeente Zwolle riep begin dit jaar creatieve geesten op met een idee te komen om artikel 1 van de grondwet te verbeelden. Het winnende ontwerp, van Afke van Halen, krijgt een plek in het stadskantoor van Zwolle. Proficiat Afke.

Lees verder