Skip to main content

Kunst onder de Wieken

In 2022 heeft st. Vechtdalkunsten de gelegenheid gekregen om te exposeren en elkaar te ontmoeten in molen De Konijnenbelt. Gelegen aan de Vecht tegenover het centrum van Ommen, is dit voor jou als kunstliefhebber de ideale plek om te bezoeken.

Door de rijke variatie aan disciplines onder Vechtdalkunstenaars is van alles te zien: realistische, figuratieve en abstracte schilderijen, keramiek, glaswerk, tekeningen, werken met natuurlijk materialen, foto’s, stenen en bronzen beelden.

De maandelijks wisselende exposities nodigen uit om meermaals langs te komen. Onder genot van een kop thee of koffie kun je op je gemak rond kijken. Door de bank genomen is één van de exposerende kunstenaars aanwezig, om kennis te maken met de mens achter het werk. En om toelichting te geven en jouw vragen te beantwoorden.

Ook molen De Konijnenbelt zelf is een bezoekje waard. Deze molen, een achtkantige windmolen, is genoemd naar de voormalig eigenaar Hendrik Konijnenbelt. Samen met zijn broers heeft hij in 1806 de molen gebouwd als oliemolen en pelmolen. Hendrik is er blijven wonen en werken, terwijl zijn broers op andere locaties soortgelijke molens hebben gebouwd. De prachtige oude technieken die in de molen zijn goed te zien. Regelmatig laat de enthousiaste molenaar Bastiaan de wieken draaien en heeft hij tijd om je de molen te laten zien.

Je bent van harte welkom. Uiteraard is de toegang gratis.

Data: Van mei tot en met september staan onze deuren elke vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag open van 13 tot 17 uur. 

Waar: Molen De Konijnenbelt, Zwolseweg 5, 7731 BC Ommen

In de maand augustus exposeren

Matt Church met linoleum afdrukken

Carola Zwinselman met schilderijen

Loes en Johan van der Linde met 2D en 3D Glaswerk

In het weekend van 25 tot 27 augustus staat Kunst onder de Wieken in het teken van ons Ommer Kunst Weekend. In de molen is dit weekend de overzichtstentoonstelling te bekijken. Een mooie start voor een rondje kunstzinnig en schilderachtig Ommen.

(Openingstijden: vrijdag 25/8 van 1 tot 5, zaterdag 26/8 en zondag 27/8 van 11 tot 5)