Activiteiten

Ommer Kunst Weekend

In het laatste weekend in augustus stellen de kunstenaars uit Ommen hun atelier open voor het publiek. Ook anderen dan lokale kunstenaars presenteren zichzelf in deze ateliers. Een mooie gelegenheid om schilderachtig Ommen en de buitengebieden te bezoeken en de culturele rijkdom van de regio te ervaren.

Panelenpad Ommen

Verspreid over de binnenstad van Ommen hangen 29 panelen vervaardigd door de vriend-kunstenaars van Vechtdalkunsten. 

Al in 2010 werden door een aantal enthousiaste kunstenaars de eerste panelen/schilderijen, 250 x 125 cm groot, in de stad Ommen opgehangen. Kale stukken muur kregen hierdoor ‘een gezicht’, wandelen door de binnenstad werd ‘een beleving’. Sindsdien zijn er vele panelen bijgekomen.
Ommen kent een zeer actieve groep kunstenaars die graag bereid is om de kwasten op te nemen en nieuwe panelen te maken. Zo werden onlangs (mei 2019) nog zes nieuwe panelen opgehangen; sommige vervangen oude panelen die de tand des tijds niet hebben door-staan en voor anderen zijn nieuwe plekken gevonden.
In de brochure leest u beschrijvingen van de kunstenaars en hun panelen die u op uw wandeling tegen komt. De panelen zijn genummerd en weergegeven op een plattegrond in de brochure.

Projectleider is Luuk Vogelzang

Montmartre op koopzondag

Op een aantal zondagen in juni, juli en augustus zijn kunstenaars op het Kerkplein, in Franse sfeer, aan het werk.

Tijdens de Montmartre dagen presenteren regionale en plaatselijke kunstenaars zich rond de kerk in het hart van Ommen. In een gezellige sfeer presenteren kunstenaars hun werk en gunnen bezoekers een kijkje in de keuken van hun techniek. Alle disciplines zijn wel vertegenwoordigd; beeldhouwers, schilders, keramisten, portrettisten leggen graag uit hoe ze werken. Uiteraard is er de mogelijkheid een aankoop te doen van een inspirerend kunstwerk.

Rond het plein zijn diverse gezellige terrassen, samen met de winkeliersvereniging wordt er een sfeervolle dag aangeboden.

Kijk op Kunst

In de herfstvakantie in oktober stellen de winkeliers in het centrum van Ommen hun etalages beschikbaar voor het tentoonstellen van werken van verschillende kunstenaars uit het Vechtdal.
De kunstenaar maakt samen met de winkelier een aantrekkelijke presentatie. De aantrekkelijkste presentatie wordt met een prijs beloond.

Er is een folder van de locaties beschikbaar, verkrijgbaar bij de deelnemende winkels.

Bekijk de locaties
Bekijk de kaart

Agenda

There are no up-coming events

Inloggen

Stichting Vechtdalkunsten

Beerzerweg 1a
7731PA Ommen

RSIN 854456417
KvK 61709808
BTW 854456417
Bank NL37RABO0195261844


Copyright © 2022 Stichting Vechtdalkunsten
Privacyreglement - Disclaimer - Realisatie: Dois Webdesign