Skip to main content
Bron, Jannetta

Bron, Jannetta

Disciplines: Glas | Woonplaats: Kloosterhaar
 
Disciplines: Glas | Woonplaats: Kloosterhaar
Mijn kunstwerken
 • Over mij
  In het Overijsselse Kloosterhaar heb ik mijn galerie met de passende naam Glasatelier Jannetta. Het is nu ruim 10 jaar geleden dat Ik mijn uniform van ziekenverzorgster aan de wilgen heb gehangen en mij bezig ben gaan houden met het maken van glaskunst.
  Ik kreeg lichamelijke klachten en kon het werken in de thuiszorg niet volhouden. Iknam ontslag en ging mij oriënteren op een nieuwe activiteit. Ik wilde voorkomen dat ik in het bekende zwarte gat terecht zou komen. Op mijn 50e verjaardag heb ik ooit een schildercursus gekregen. Ik had nooit verwacht dat er een kunstenares in mij zat, maar anderen dachten daar kennelijk anders over. Ik had op de middelbare school wel eens een hoog cijfer voor tekenen gekregen, maar ik dacht dat de tekenlerares mij wel mocht en daarom een hoog cijfer gaf.
  Omdat ik een cursus schilderen had gehad, ging ik naar het dorpshuis ,t Haarschut om samen met anderen te gaan schilderen. Een vriendin die de activiteiten in het dorpshuis coördineerde vroeg aan mij of ik wilde meedoen aan een workshop glasfusing. Voor mij is het nu een uit de hand gelopen hobby. Inmiddels heeft deze “uit de hand gelopen hobby” geleid tot het deelnemen aan kunstmanifestaties, kunstmarkten en exposities. Ik heb inmiddels deelgenomen aan bijv. De kunstmanifestaties ArtiBosch in Den Bosch waar ik de eerste plaats moest delen in een ontwerpwedstrijd. Ook heb ik geëxposeerd in de Beeldentuin Witharen en een grote solo expositie gehad bij de kunstgalerie Kunst op Vijf in Coevorden. Recent was mijn werk nog te bewonderen tijdens “Glasrijk Tubbergen”.
  Ik maak ook wel werk in opdracht maakt, maar het liefst vrij werk. Ik laat mij graag inspireren door de dingen die ik om mij heen zie, zoals de natuur, speling van het zonlicht, alles om mij heen. Het leven is zo interessant. Het geeft steeds weer nieuwe inspiratie. Deze inspiratie is weer te vinden in mijn kunstwerken. Kleur en natuurlijke vormen zijn kenmerkend voor mijn werk. De vormen zijn niet strak maar net als de natuur soms grillig maar o zo lieflijk. Elk kunstwerk heeft zijn eigen dynamiek en spanning. Het blijft boeien en houd je blik vast.
 • Discipline(s)
  Glas
 • Woonplaats
  Kloosterhaar