Skip to main content
Dijkema, Thea

Dijkema, Thea

Disciplines: Keramiek | Woonplaats: Witharen
 
Disciplines: Keramiek | Woonplaats: Witharen
 • Over mij
  Thea Dijkema is ruim inmiddels 30 jaar actief als keramiste. Haar werk bestaat uit handopgebouwde potten en schalen, abstracte vormen en beelden. Zij heeft haar atelier in de voormalige hooiberg. Deze is in 1997 gebouwd en bestaat uit 2 gedeeltes. Op de begane grond is de winkel met al haar keramiek. Hier onder bevindt zich een zeer ruime kelder waar ze haar werkruimte heeft en waar de workshops worden gehouden. Hier staan ook de ovens waarin de keramiek wordt gebakken. Het hele gebouw is voorzien van centrale verwarming en toilet voorziening. Zij maakt vrij werk ,maar werkt ook in opdracht.
  Gedurende de zomermaanden exposeert zij in de expositietuin. Het gehele jaar geeft zij workshops op aanvraag aan verschillende groepen. Deze workshops kunnen eventueel gecombineerd worden met een of met een lunch, die geserveerd wordt door Louis.
  Daarnaast exposeert zij op verschillende plaatsen in het land. Samen met haar man beheert zij gedurende de zomermaanden Beeldentuin Witharen.

  Expositie Beeldentuin Witharen
  Elk jaar wordt de 1 1/2 ha grote tuin ingericht als beeldentuin met een expositie van ruim 100 kunstwerken van 10 -12 verschillende kunstenaars. Elk jaar andere kunstenaars uit binnen en buitenland. In Galerie de Schaapskooi een expositie van hangend werk. Toegang gratis.
  Openingstijden Zomerexpositie 2020:
  1 mei t/m 27 september op donderdag t/m zondag van 11.00u- 17.00u. Andere dagen alleen op afspraak. Wij serveren koffie/thee en appeltaart.
  Witharenweg 24 7738 PG Witharen(gemeente Ommen)
 • Discipline(s)
  Keramiek
 • Woonplaats
  Witharen